BBA in Banking and Operation - ADTU

Assam Down Town University

3 YearsDelivery Mode: Books, Online Self Learning

This 3 years degree affirmation course is associated to Assam Down Town University. It is intended to give the essential learning about Banking and Operations and to grant preparing to the understudies in relational abilities successfully.

Clear selection
Start Application

About the Program
The course provides a peak to future professionals, instead of only level holders. It aides understudies to pick up information regarding the fundamental understanding over saving money Also operations and to confer preparing of the people around the relational abilities.

About the Institute
Assam Down Town University is a State Private University formed in the year 2010 in Guwahati, Assam. The university is committed to provide quality education. It is recognized by University Grants Commission (UGC), All India Council tor Technical Education (AICTE), Indian Nursing Council (INC), Pharmacy Council of India (PCI) and Indian Association of Physiotherapy (IAP). cialis black bestellen

The program is of three years and is divided into six semesters, course structure consists:
  • First Semester
  • Second Semester
  • Third Semester
  • Fourth Semester
  • Fifth Semester
  • Sixth Semester
Following are the subjects during the course:
  1. Marketing Management
  2. Organisational Behaviour
  3. Communication in English
  4. Computer Fundamentals
  5. Financial Accounting Management
  1. Management Information Systems (MIS)
  2. Legal Regulatory Framework
  3. Business Strategy
  4. Managing Financial Resources
  5. Quantitative Techniques in Business
  1. Management Accounting
  2. Financial System & Auditing
  3. Introduction to Internet
  4. Quality Management
  5. Small Business Management
  1. Production & Operation Management
  2. Financial Reporting and Control (Accounts)
  3. Human Resource Management
  4. Managing Information
  5. Taxation
  1. Capital and Money Market
  2. Multinationals and Their Roles
  3. Introduction to International Marketing
  4. E-commerce
  5. Introduction to Technology Management
  1. Bank Management
  2. Banking Law and Practice
  3. Financial Institutions and Financial Markets
  4. Financial Decision Analysis
  5. e-Commerce and Banking
Fee:
One time payment of Rs. 24000.
Annual payment of Rs. 9500 + Rs. 9500 + Rs. 9500.
Additional Fee:
Prospectus Fee: Rs. 250
Registration Fee: Rs. 1,000
Exam Fee : Rs. 200 per exam
Books : Rs. 5000 per year


Eligibility:
The candidate should be 12th Pass OR Equivalent in any discipline
1. Why should I enrol with this university?
Ans. Assam down town University is recognized by AICTE/UGC/DEB (Distance Education Bureau under UGC). It is one of the largest private university in North East India. The university provides online learning that will give students an edge in today’s technology loving world.
2.What is the eligibility criteria? {for graduates and for diploma holders}
Ans. For Graduation the eligibility criteria is 10+2 or equivalent in any discipline from any recognized university under the UGC.
For Post Graduation the eligibility criteria is Any Graduate:
For IT stream courses Maths at 12th (any discipline) is compulsory (e.g. B.Sc. IT).
3.What are the documents that are required to complete the admission process?
Ans. Mandatory documents for Bachelors program:
• 12th mark sheet
• 12th certificate
• Photo ID proof
Mandatory documents for Masters program:
• Degree mark sheet (All years/all semesters/Consolidated)
• 12th certificate and Degree Certificate (From University/Head of Institute or College)
• Photo ID proof
4.What is the admission process?
Ans. For the detailed admission process, please visit EduKart i.e. www.edukart.com or call at 1800-120-6070. Applicant must a complete filled application form along with 3 passport sized photograph, one to be pasted on the form.
All the mandatory documents should be attached as required for admission to the mentioned course.
LMS (Learning Management System) login id and password will be given to students on generation of registration number.
5. My degree is pending, can I apply for the program?
Ans. If a student has appeared for their final year and their result is awaited, they can take provisional admission.
If they fail to submit the required documents within 2 months/60 days admissions will be cancelled.
Note: Provisional admissions are considered as booking only. This does not imply any confirmation of student’s admission.
6. When do I receive the study material?
Ans. Course materials will be delivered within a time span of 30-60 days from the date of enrollment.
7. How is the course delivered? How will be the study material provided?
Ans. Study material are delivered by post to the student's respective mentioned correspondence address.
Or,
Can be collected from our admission office.
Students can also receive the PDF file of study material from their respective LMS account.
8. How are the exams conducted? (Mode)
Ans. All exams of ADTU are conducted in online mode.
9. Is the course completely online or will there be classes at study centres?
Ans. The courses of ADTU are online and yes, classes will be provided at our study centres.
10. Is there any doubt solving session conducted or any direct interaction with the subject matter expert?
Ans. No, as of now ADTU does not provide doubt solving session but ADTU does provide direct interaction with in-house subject matter expert.
11. Are the programs offered by the university accepted by the industry? Is the degree globally accepted?
Ans. Assam down town University is recognized by AICTE/UGC/DEB (Distance Education Bureau under UGC).
ADTU also provides industry oriented programs.
Hence, The programs offered are accepted by the industry and globally accepted.
12. How many attempts are given to clear the exam and what are the re-appearing charges?
Ans. Exams can be attempted once at a time. But students can re-attempt the exam as back-log paper with additional charges.
The charges for re-appearing are subjected to change according to University norms. Details shall be provided in university's official website.
13. What are the payment options?
Ans. Fees to be paid in the form of DD payable to the university or online payment to the university portal.
14. Elaborate on the PCP Classes? Are they conducted regularly?
Ans. Currently ADTU does not provide PCP classes to students.
15. Are the Post Graduate Diploma programs at par with the MBA programs?
Ans. ADTU currently does not have any Post Graduate Diploma Program.
16. Will the university offer placements on completion of the programs?
Ans. ADTU provides placement assistance to students.

Student reviews

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

There are no reviews yet.

A student can comment only once for specific course.